Ženski zimski škornji, ki polepšajo postavo

Obutev nima zgolj praktičnega pomena, temveč je gotovo tudi eden najbolj pomembnih modnih dodatkov, ki bistveno vpliva na naš videz. Vse ženske vemo, da nas včasih prav obutev lahko naredi bolj privlačne – tako salonarji kot tudi ženski zimski škornji z visoko peto pripomorejo k temu, da so naše noge videti vitkejše in daljše, naša telesna drža pa je bolj vzravnana in tako bolj poudari obline.

In kakšni ženski zimski škornji se nosijo to sezono?

Ženski zimski škornji 2016/17

Trendi z modnih pist zapovedujejo koničasto obutev, zato naj bodo tudi ženski zimski škornji na prstih oblikovani koničasto, ne pa zaokroženi. Ne glede na to, ali izbirate škornje za prosti čas, za v službo ali za kakšno formalno priložnost, se torej odločite za obliko, ki je spredaj koničasta. Pazljive bodite le tiste, ki imate že v osnovi večjo številko noge – konica naj bo čim manjša, da ne bodo vaša stopala videti prevelika.
Imate radi petke? Te so lahko različno oblikovane, a vsekakor morajo biti visoke. Ženski zimski škornji namreč najbolj pripomorejo k vitkejšemu videzu prav z visoko peto. Peta je lahko oblečena v usnje, ali v kak drug material, na primer pokrita z bleščicami, prav tako pa so lahko na njej različne poslikave in okraski.
Ženski zimski škornji se to zimo ponašajo tudi z zaponkami, ki so lahko velike in precej opazne – v klasičnih kovinskih ali drugih barvah. Če vam zaponke niso najbolj po godu, pa se odločite za škornje, ki imajo vezalke. Črni škornji, ki se vse do kolena zategnejo in zavežejo z vezalkami, so lahko videti nekaj posebnega, še posebej, če ne gre za klasične vezalke, temveč svilene vrvice ali usnjene trakove zanimive barve.
Morajo biti modni ženski zimski škornji iz običajnega usnja? Pravzaprav ne – letos se veliko uporablja tudi semiš in žamet, celo perje se lahko kombinira.
In višina? Tokrat ženski zimski škornji nimajo nujno tipične višine do kolena, temveč se nosijo tudi tisti, ki segajo do sredine meč, prav tako pa tudi takšni, ki segajo preko kolena. Omejitev torej ni!

Leave a Reply

Your email address will not be published.