Zavežite vaš metuljček kot pravi mojster

Torej, razen če niste živeli res odrezani od sveta, ste najverjetneje opazili zadnji trend v moški modi – metuljček! Vrača se v stilu retro mode, ki prevladuje na modnih brveh zadnjih nekaj sezon. Verjetno se vsak moški, kdaj pa kdaj, rad obleče malce bolj elegantno. Pa naj bo to ob kakšni poroki, maturi ali pa mogoče za navaden zmenek. A pri temu dodatku kaj kmalu nemalo kdo naleti na težavo, kako ga zvezati.

Metuljčki lahko izgledajo sicer zelo frajersko, a kaj kmalu se lahko spremenijo v zelo slabo idejo. Torej če začnemo z eno najpomembnejših omemb, kar se tiče nošenja le teh, je zagotovo ta, da so zelo zahtevni za zvezati in je potrebnega kar nekaj truda, da so ti zvezani tako kot morajo biti. In tudi, če ste eden izmed tistih srečnežev, ki imate naravni dar za vezanje le teh, ste najbrž skoraj vedno paranoični, da ni poponoma simetričen. Ali pa ste mogoče paranoični, da izgledate, kot en velik “piflar”.

No naj vas hitro pomirimo, da popolno zvezanega metuljčka ne boste nikoli našli. Razen če nosite tako imenovanega “clip-on” ali pa je predhodno zvezanega. Seveda, pa za vse tiste moške, ki dajo nekaj na svoj videz in so v koraku z modo, ti dve opciji, ne prideta v poštev. Na spletu najdete veliko uporabnih videoposnetkov o tem kako ga zvezati. Če boste sledili in šli po korakih, vam vezanje ne bi smelo povzročati večjih problemov. V bistvu je postopek zelo podoben vezanju čevljev. In prav tako kot vezanje čevljev, postane tudi tovrstno vezanje lažje. Saj se vsi spomnimo, kako je bilo, ko smo prvič vezali čevlje. Ni bilo tako zelo lahko, kot smo si mislili, ko smo gledali naše starše, ko so nam še oni vezali čeveljčke.

In kot pravi znan slovenski pregovor: “Vaja dela mojstra!”, boste tudi vi postali pravi mojster!

Leave a Reply

Your email address will not be published.