Za nego kože potrebujete dobro kremo

Ste se odločili, da boste začeli uporabljati še kakšno drugo sredstvo za nego obraza in telesa poleg mila in vode? Odlična odločitev, vaša koža vam bo še kako hvaležna. Predlagamo vam, da za začetek v svojo nego dodate kremo. Krema je ključnega pomena za zdravo in lepo kožo. Tako kremo za nego kože na obrazu kot kremo za nego kože na telesu. Toda kakšno kremo izbrati, se sprašujete? Zato smo tukaj mi, da vam danes s svojim člankom svetujemo, da boste izbrali kar najboljšo kremo za svojo kožo, ki bo omogočala, da se v svoji koži počutite kar najboljše.

Kakšno kremo za nego kože izbrati je odvisno od mnogo dejavnikov, zato pa tudi je takšna poplava različnih krem na tržišču. K izbiri kreme pripomore tip vaše kože in njeno stanje pa tudi namen oz. del dneva v katerem jo mislite uporabljati. Z razlogom poznamo nočne in dnevne kreme, to ni zgolj marketinška finta. Razlika med nočno in dnevno kremo je v tem kaj kožo v katerem dnevu potrebuje. Zelo pomembno je, da koži čez dan ponudimo antioksidante in Uv filtre, prav tako je pomembno, da je krema, ki jo bomo uporabljali čez dan lažje konsistence, kar pomeni, da se ne boste svetili kot disko krogla in da bo primerna za pod ličila. Obratno, pa je zvečer pomembno, da kože ne obremenjujemo z uv filtri, ki jih koža ponoči ne potrebuje in da ji damo veliko maščobe, da se nahrani in zmehča ter da z mastnim slojem ponoči preprečimo izsušitev preko izhlapevanja vode.

Drugo pa je vaš tip kože in vaše stanje kože. Kaj ta dva izraza pomenita? Tip kože je lahko masten ali suh in je bolj ali manj stalen v nekem daljšem časovnem obdobju, stanje kože pa je momentalno. Morda imate suh tip kože toda se ravnokar srečujete z mozolji ali pa imate masten tip kože pa se strečujete z izsušeno povrhnjico ali pa s staranjem ali pa z občutljivostjo. Tipu in stanju primerno moramo izbrati tudi kremo. Načeloma svetujemo, da vsakemu tipu dodajate vlago in antioksidante, v kolikor se bojujete z občutljivostjo bodite pozorni na to, da je v izdelku čim manj dišav, v kolikor se bojujete z mozolji pa, da je v izdelku čim manj komedogenih snovi, ki mašijo pore. V vsakem primeru pa vedno in povsod svetujemo, da če se le da, kupujete naravno kozmetiko, saj veliko snovi, ki jih nanašamo na kožo prodira v krvni obtok, zato pazimo, da vanj ne zaide kaj, česar tam ne želimo. Zdravje je še vseeno na prvem mestu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *