Z naravno kozmetiko nad suho jesensko kožo

Jesen je tu, z njo pa tudi nižje temperature in velike spremembe v vlažnosti zraka. Prav zato je pomembno, da v tem prehodnem obdobju iz poletnega na zimski čas pripravimo svojo kožo, da se ta ne bo začela sušiti. Vsi ti vremenski vplivi lahko namreč bistveno spremenijo strukturo naše kože in poškodujejo povrhnjico. Prav zato moramo naši koži nameniti nekaj več časa kot po navadi. Največkrat se uporablja nežna naravna kozmetika, ki je kot pravi balzam za našo kožo.

Ustrezno kozmetiko lahko kupite v vsaki bolje založeni trgovini. Za vse tiste, ki pa bolj prisegate na naravo, pa je tu tudi naravna kozmetika. Klinično je dokazano, da tovrstna kozmetika blagodejno vpliva na kožo. Koža pa skozi čas ne postane odvisna, ampak se le še bolj okrepi, kar je zelo dobra informacija za vse tiste, ki radi posegate po drugačnih ponudnikih kozmetičnih artiklov.

Da bo vaša koža gladka, mehka in sveža skozi celotno zimsko obdobje, jo morate ustrezno negovati. Najbrž ste že opazili, da je vaša koža izgubila sijaj in je precej bolj izsušena kot poleti. Posledica tega je lahko celo luščenje kože, česar si pa zagotovo nihče ne želi.

Prav zato je najbolj pričeti s pilingom iz linije naravne kozmetike, lahko pa si ga pripravite tudi doma. Piling bo poskrbel, da bodo odstranjene vse odmrle kožne celice, ki so eden ključnih krivcev nečistoče na obrazu.

Ko ste opravili s pilingom, je čas za vlaženje kože. Obstaja vrsta različnih krem za obraz, ki so primerne za različne tipe kože. Zelo morate biti previdni tisti, ki imate izredno občutljivo kožo, da ne sprožite kakšne nezaželene reakcije. Krema naj bo torej naravnega  izvora. Za vlaženje kože se priporoča tudi uporaba tonika.

Naravna kozmetika se torej najbolj priporoča v jesenskih mesecih, saj bo ta bistveno pripomogla k izboljšanju sestave vaše kože. Priprava kože na zimo bo z njo veliko lažja in učinkovitejša.

Leave a Reply

Your email address will not be published.