Vitamin e

 

Koliko različnih vitaminov lahko naštejete? Vitamin A, vitamin B, vitamin C, Vitamin D, vitamin E in drugi. Koliko pa jih tudi uživate v obliki prehranskih dopolnil?

Vemo, da so vitamini zelo pomembni za naše zdravje in posledično telo in, da jih moramo dnevno vnašati zadostno količino, da bo naše telo ostalo zdravo in bodo funkcije nemoteno opravljene. Vsekakor je treba za zdravje skrbeti od znotraj, kar pomeni, da moramo vnašati hranljive snovi, kar se bo kazalo na zunaj. In velikokrat lahko na podlagi videza kože sklepamo o zdravstvenem stanju nekoga drugega, o njegovih navadah, ipd. Mogoče tudi to, da če smo nenehno bolni, nekdo kihne mimo nas in že staknemo prehlad, gripa se nas loti zdaj zdaj, itd. Pomislimo, da je naš imunski sistem upadel in ga moramo okrepiti, da se bo lahko boril z zunanjimi dejavniki in vplivi, kateri slabo vplivajo nanj in naše telo. In kako neprijetne so vse te gubice, karerim se seveda ne moremo izogniti, kajti z leti jih dobimo vsi. Ni pa pošteno, da enako stari ljudje so videti popolnoma različno in bi nekomu prišteli dodatnih 10let medtem, ko bi drugemu jih odšteli. Hm, skrivnost je tudi v tem, da mogoče ti ljudje uživajo razna prehranska dopolnila in, ker vemo, da vitamin E skrbi za zdrav videz kože, da upočasnjuje staranje in hkrati deluje odlično na naš imunski sistem, saj ga krepi, si bomo najprej nabavili tega.

Ne glede na to, ali imamo kakšne težave, zaradi pomanjkanja vitamina E ali ne, je prav, da ga uživamo v zadostnih količinah in se tako tudi pripravimo na pozitivne spremembe, ki nas bodo prepričale, da ga bomo uživali neprekinjeno. Verjetno bomo z rezultatom ne samo zadovoljni, pač pa tudi dosegli želeno.

Torej, tako huitro, enostavno, učinkovito in predvsem poceni lahko skrbimo za lastno zdravje, za zdrav videz kože in tudi na težavo, ki zaenkrat že nima rešitve – na upočasnjeno staranje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.