Vhodna vrata so ogledalo našega doma

Pomemben del našega doma oziroma naše hiše so tudi vrata. V splošnem vrata delimo na vhodna, zunanja ter notranja. Poznamo tudi različne vrste vrat, in sicer glede na material ter funkcije: lesena vrata, masivna vrata, furnirana vrata, drsna notranja vrata, dvokrilna vrata, nihajna vrata, steklena vrata… Danes bomo govorili predvsem o vhodnih vratih. Pravimo, da so vhodna vrata ogledalo našega doma.

Lesena, kovinska ali plastična vhodna vrata

Vhodna vrata so izjemno pomembna. V prvi vrsti nam predstavljajo varnost, zato je dobro, da so tovrstna vrata narejena iz močnih materialov. Vrata so torej lahko iz različnega materiala. Les je seveda še vedno na prvem mestu. Ponavadi se odločamo med smreko, hrastom, jesenom ter macesnom, možne pa so seveda še druge izbire. Izdelavo pogosto prepustimo proizvajalcem, saj namreč le oni vedo, kako po naročilu narediti najboljša lesena vrata, ki nam bodo dala varno zavetje, hkrati pa se bomo lahko z njimi ponašali, ker so tako lepa.

Mizarji in proizvajalci vrat

Proizvajalci nam v zadnjem času svetujejo oziroma predlagajo, da naj vsakim vhodnim vratom dodamo še različne možnosti. V nadaljevanju bomo našteli tiste, ki so najbolj priljubljene in za katere se stranke odločajo v večji meri. Ena od teh možnosti so npr. dvokrilna vrata. Proizvajalci namreč vsa vhodna vrata izdelajo tudi v dvokrilni izvedbi. V nadaljevanju nam priporočajo dodatek obsvetlobe. Kaj to pomeni v praksi? To pomeni, da lahko tovrstnim vratom dodamo obsvetlobo na levi, desni ali pa kar na obeh straneh. Lahko pa govorimo tudi o nadsvetlobi. To pa pomeni, da vratom lahko dodamo nadsvetlobo poljubne velikosti.

Strokovnjaki pogosto navijajo tudi za elektro zaklep. Prav tako ga lahko dodamo k vhodnim vratom in ga nato povežemo z našim domofonom. V vrata pa lahko dodatno vgradimo tudi odkapno letev. In kaj je varnostni vložek? V vrata namreč lahko vgradimo varnostni cilindrični vložek ali pa varnostni vložek na kartice. Tudi ročaji so lahko pomemben del vhodnih vrat. Vgradimo lahko ročaje različnih dolžin z varnostnimi rozetami.

Leave a Reply

Your email address will not be published.