Olje divjega origana

Samo, ko slišimo origano, nam že zadiši dobro obložena, hrustljava in odlično zapečena pica, kajne? Pa sedaj recimo, da nismo mislili ta origano, čeprav nas kar mika, da bi se lotili kakšnega koščka velike pice. Kaj pa divji origano, ste že slišali? Oziroma za olje divjega origana? Če ste kdaj nakupovali v spletni trgovini www.bioforma.si ste zagotovo opazili njihovo ponudbo prav tega.

Gre za eterično olje in sicer v primerjavi z začimbo, so aktivne snovi prisotne v olju v večji koncentraciji. Pravijo mu tudi mediteranski čudež. Je antialergijsko, antiseptično (pomaga pri vnetjih kože, kožnih obolenjih, infekcijah črevesa, odstranjevanju bradavic, vnetih dihalnih poteh in sinusih, zastrupitvi s hrano, itd.), antioksidantno (vzpostavlja ravnovesje imunskega sistema) in antiparazitsko (proti črevesnim zajedavcem). Vidimo, da ima že ogromno dobrih lastnosti, ki so nam vsekakor pomembne in bi želeli, da niso prisotne pri nas doma, zato je olje nepogrešljivo.

Ker je močno koncentrirano je pomembno, da se meša s katerim od drugih osnovnih olj. Uporablja pa se lahko za zunanjo uporabo in tudi za uživanje.

Čeprav se nam kdaj morebiti zdi, da potrebujemo olje bolj zaradi lepšega, to ne bo držalo. Dokaz je prav olje divjega origana, ki ima toliko blagodejnih učinkov na naše zdravje, da je pomembno, da je odslej vselej med prvimi izbranimi eteričnimi olji.

Ne glede na to, ali nam trenutno še diši pica ali pa še vedno tuhtamo o tem čudežnem olju, si ga lahko zagotovimo le v nekaj korakih. Naročilo na zgoraj omenjeni spletni strani je udobno in zelo enostavno. V samo nekaj korakih ga opravimo in je že na naših vratih. Kar pa je zelo pomembno, pa je, da ni tako kot včasih, ko je bilo cenovno skoraj nedostopno in je sedaj na voljo za vsak žep.

S takšnimi malenkostmi lahko močno vplivamo na zdravje, da se včasih sploh ne zavedamo tega, vse dokler ne zbolimo. Zato je dobro za določeno preventivo poskrbeti prej.

Leave a Reply

Your email address will not be published.