MACA V PRAHU JE ODLIČEN VIR ENERGIJE

Maca v prahu je namenjena vsem, ki si želijo spremeniti počutje in življenje zapolniti z energijo. Poleg tega so učinki mace ob redni uporabi vidni tudi na spolni moči. Tako moški kot ženske si lahko z uporabo mace v prahu izboljšajo spolno aktivnost življenja. Prav tako pa jo cenijo športniki, zlasti tisti, ki se intenzivno ukvarjajo s športi, ki zahtevajo veliko energije in regeneracijo telesa. Kaj pa je maca v prahu in kako jo uporabljamo?

Maca je rastlina, ki uspeva na visokih predelih v gorovjih Južne Amerike. Natančneje, maca je ena redkih rastlin, ki se je prilagodila ekstremnim pogojem, ki prevladujejo na ekstremnih višinah, tudi na več kot 4000 metrov nadmorske višine. Skrivnost mace se skriva v njeni korenini, ki je opevana že skozi mnoga stoletja. Že Indijanci so odkrili in prepoznali njeno uporabnost, zlasti pred boji, ki jim je dala dodatno moč in vzdržljivost, ki sta bili ključni za zmago na bojišču. Kot rečeno, skrivnost mace je v njeni korenini. Je rastlina, ki na videz spominja na neko mešanico med kolerabo in korenjem.

Ima podolgovato korenino, ki se uživa v surovi obliki. Pred tem jo zgolj posušimo in zmeljemo. Mnenja, kakšna je najboljša uporaba oziroma v kakšni obliki naj bi se maca uporabljala, so si sicer zelo različna. Nekateri trdijo, da je najboljša maca v prahu, predvsem zato, ker ohranimo vse sestavine, minerale in vitamine. Spet drugi navijajo za predhodno kuhanje mace, kar pa maco spremeni v kremasto zmest, ki nato deluje podobno kot kaša ali nekakšen pire. S tem naj bi se vse odstranile bakterije in umazanije. Ampak to so zgolj različna mnenja. Stara ljudstva na območju Andov so maco sušili in jo po večini uživali v surovi obliki. Ker pa je maca v prahu precej intenzivna in ima močne učinke, je njena uporaba omejena. Ne smemo prekoračiti dnevnega merila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *