Do ljubezni preko spleta

Američani ocenjujejo, da so spletne zmenkarske strani npr. Seniorpeoplemeet eden najbolje rastočih spletnih poslov, enako ugotavljajo tudi znotraj večine držav EU. Po raziskavah je več kot 6 milijonov Nemcev v predpreteklem letu našlo partnersko zvezo preko spleta, dobra tretjina zvez pa se je obdržala. V povprečju član spletnih zmenkarskih portalov odide na 5,8 zmenka v živo. Večina članov je samskih, vendar se med njimi znajdejo tudi poročeni, ki tako iščejo ljubezenske avanture.

V Sloveniji obstaja nekaj spletnih mest za e-zmenke. Člani teh portalov so povečini moški, žensk je le okoli tretjina. V tujih raziskavah so ugotovili, da dajejo spletni zmenki celo najbolj negotovim ljudem pri iskanju stikov določeno mero samozavesti. Samozavest povečuje miselnost, da jih lahko izberejo drugi člani in da imajo tudi sami široko možnost izbire med člani, ki so na voljo za zmenke. Spletni portal omogoča, da nekdo natančno pregleda lastnosti vsakega, s katerim bi se želel srečati. Krepi se občutek, da se bo našla prava oseba.

Največja psihološka past je v tem, da postanejo posamezniki nezadovoljni z izbiro osebe in se želijo srečati še z drugimi osebami, ki so na voljo, z mislijo: idealna oseba je lahko pri naslednjem kliku. Pri odločitvi za sodelovanje v spletnih zmenkarijah si je priporočljivo za zaščito lastne identitete ustvariti poseben e-naslov, namenjen samo tovrstni pošti. Upravljavci portalovne preverjajo verodostojnosti pri navedbah podatkov (profilov) svojih članov.

Na spletu se lahko vsak predstavi, kakorkoli se želi, zato previdnost pri tovrstnih zmenkih nikakor ni odveč. Po poroki se začne za par novo življenje, v katerem postaneta polnopravna člana skupnosti. Za žensko so spremembe radikalnejše, saj se primoži v moževo hišo in od nje pričakujejo aktivno vlogo v družini. Ko se mlada poročita in žena vstopi v ženinovo hišo, so pravila naslednja: žena je gospodinja, skrbi za moža, je vedno urejena in lepa, moški je glava družine in skrbi, da so v hiši ljubezen, hrana in mir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *