Betonske kanalete z armiranimi vlakni

Kakšne betonske kanalete za odvodnjavanje meteornih voda izbrati in za katerega proizvajalca se odločiti? Bolj kot sam proizvajalec je pomembno to, da proizvaja kakovostne in funkcionalne izdelke s čim večjo odpornostjo in čim daljšo življenjsko dobo, seveda pa mora biti poskrbljeno tudi za funkcionalnost in učinkovitost glede odvodnjavanja in delovanja celotnega sistema. Zaradi tega se vam pri nakupu splača dobro preveriti vse lastnosti izbranega izdelka. Betonske kanalete za odvodnjavanje meteornih voda se namreč med seboj lahko zelo razlikujejo tako po obliki kot po drugih lastnostih, predvsem pa glede na material, iz katerega so narejene.

Več vrst betona

Vsi vemo, kakšen material je beton, marsikdo pa ne ve, da obstaja več vrst tega materiala, ki se med seboj lahko zelo razlikujejo, na kar je treba biti pozoren tudi pri nakupu. Nekatere vrste betona so zelo odporne na udarce, obremenitve in vremenske dejavnike, medtem ko druge vse to slabše prenašajo.

Če material ni kvaliteten, se bodo sčasoma na njem lahko pojavile razpoke, kar lahko predstavlja problem, povzroči dodatne stroške in več dela z vzdrževanjem oziroma je zaradi tega dele sistema treba predčasno zamenjati. Zato je vsekakor zelo pomembno, da se pri izbiri sistema za odvodnjavanje odločimo za čim bolj obstojen material, saj je sistem nameščen na prostem in izpostavljen zmrzali, dežju, snegu, vročini itd. Tak je na primer beton z armiranimi vlakni.

Armirana vlakna za večjo trdnost

Betonske kanalete z armiranimi vlakni zaradi izbire visokokakovostnega in zares obstojnega materiala zelo dobro prenašajo kakršne koli obremenitve, predvsem pa imajo zelo dolgo življenjsko dobo. Zaradi tega so primerne tudi za najbolj obremenjene površine, seveda pa je pred izbiro treba nujno pogledati še obremenitveni razred, v katerega spadajo, saj obstaja več vrst kanalet iz takšnega materiala. Priporočamo vam, da pred izbiro dobro preučite vse njihove lastnosti in specifike, predvsem pa izberete takšnega proizvajalca, na katerega se lahko zanesete. Eden od takšnih je zagotovo nemško podjetje Hauraton, ki izdeluje zelo trajne in obstojne izdelke za odvodnjavanje.