Zelo odporne povozne rešetke

Povozne rešetke morajo biti kos tudi zelo visokim obremenitvam. Namenjene so namreč površinam, po katerih vozijo takšna in drugačna vozila, pa naj si gre za osebne avtomobile, kombije, avtobuse ali tovornjake. Ti so pogosto naloženi s težkim tovorom, ki še poveča njihovo težo. Za ureditev odvodnjavanja meteorne vode iz povoznih površin je torej treba izbrati tudi ustrezne rešetke glede na to, za kakšno površino gre, kako je obremenjena, čemu je namenjena, ali je asfaltirana, tlakovana itd. Na to je treba misliti že pri načrtovanju zunanje ureditve, ne glede na to, ali gre za dvorišče, parkirišče, cesto, javni trg, letališče ali kakšno drugo površino, kjer je treba urediti odvodnjavanje.

povozne rešetke

Razred obremenitve in frekventnost površine

Izbira ustreznega sistema za odvodnjavanje in vseh elementov zanj zagotovo terja nekaj premisleka. Treba je upoštevati različne dejavnike, obremenitev in frekventnost površine. Pri tem je pomembno vedeti, da je domače dvorišče zagotovo manj obremenjena površina kot glavna cesta ali parkirišče pred nakupovalnim središčem. Tam je frekventnost prometa veliko večja, pogosteje se tudi zgodi, da po njih vozijo vozila z večjo težo. Ko izbirate ustrezne povozne rešetke, je torej treba premisliti, za kako obremenjeno površino gre. Na podlagi tega lahko izberete primeren obremenitveni razred.

Potrebujete strokovni nasvet?

Pri urejanju javnih in poslovnih zunanjih površin običajno sodelujejo arhitekti in projektanti, ki vam lahko pomagajo izbrati tudi ustrezne povozne rešetke glede na vaše zahteve. V primeru, da bi pri izbiri potrebovali dodaten strokovni nasvet oziroma imate glede določenega modela kakšno vprašanje, pa se lahko vedno obrnete na podjetje Hauraton.

So namreč proizvajalci različnih rešetk, kanelet in drugih elementov, ki se jih uporablja za ureditev odvodnjavanja na različnih površinah. Na njihovi spletni strani boste našli tudi kataloge njihovih izdelkov, ki so zasnovani tako, da omogočajo čim večjo zanesljivost in učinkovitost. Zaradi tega so izdelani iz materialov, ki dobro prenašajo obremenitve. To velja tudi za povozne rešetke v njihovem prodajnem programu, pri čemer lahko izbirate med različnimi možnostmi ter med njimi poiščete tisto, ki vam najbolj ustreza.