Vulkanski mineral zeolit

Žal živimo v vedno bolj onesnaženem okolju, hkrati pa je naša hrana vedno bolj tudi obremenjena s pesticidi in različnimi škropivi. Poleg tega smo vsakodnevno izpostavljeni tudi drugim škodljivim vplivom, ki zagotovo ne vplivajo najbolje na nas in na naše telo. Dandanes se zato veliko govori o čiščenju ter razstrupljanju organizma, pri čemer si lahko pomagamo z različnimi dodatki. Med njimi je tudi zeolit.

vulkanski mineral zeolit

Kaj je zeolit, kakšne so njegove lastnosti in kako deluje?

Gre za vulkanski mineral, katerega glavna lastnost je, da nase zelo dobro veže različne snovi. Prav zaradi te specifične lastnosti so ga začeli uporabljati tudi za čiščenje in razstrupljanje telesa, saj nase veže različne odpadne snovi, strupe, ostanke presnove in podobno. Zaradi tega ga nekateri priporočajo tudi za uporabo pri hujšanju.

Poleg tega pa vsebuje tudi različne mikroelemente, kot so na primer:

  • magnezij,
  • kalcij,
  • mangan,
  • železo,
  • silicij,
  • kalij.

Vulkanski mineral naravnega izvora

Dobro je vedeti, da obstaja tudi sintetični zeolit, torej tak, ki ni naravnega izvora. Slednji se uporablja le v industriji, medtem ko se tisti naravnega izvora lahko uporablja v druge namene, saj imajo odlično moč vezave. Za to poskrbi predvsem njegova edinstvena kristala struktura. Pri tem pa se je treba zavedati, da obstaja kar 40 naravnih vrst, med katerimi obstaja kar nekaj razlik, zato ni vseeno, katero med njimi izberete.

Če iščete čim bolj kakovosten vulkanski mineral naravnega izvora, je zaradi njegove strukture in posebne moči vezave najbolje izbrati klinoptilolit. To je porozen mineral, ki ima strukturo, podobno satovju, in je sestavljen iz različnih mineralov oziroma mikroelementov.

V primeru, da bi vas zanimalo več o njem, lahko pridobite dodatne informacije na spletni strani www.holistic.si, kjer lahko takšen vulkanski mineral naravnega izvora tudi kupite. Je brez kakršnih koli dodatkov in zelo kakovosten. Na voljo vam je v obliki prahu, ki ga le preprosto zmešate z vodo. Prav tako pa imajo v ponudbi tudi različne druge izdelke, ki vsebujejo ta edinstven vulkanski mineral – kremo, zobno pasto in podobno.