Vitamin D3 za otroke, za odrasle, za vse

Poskrbite za krepitev imunskega sistema in večjo odpornost – vitamin D3 za otroke med drugim poskrbi tudi za to, vendar pa lahko enako učinkuje tudi na odrasle. Dokazano je namreč, da tega vitamina marsikomu od nas primanjkuje, zaradi česar je treba poskrbeti za to, da ga dobimo dovolj. Poleg tega pa ima tudi druge funkcije, saj skrbi za zdrav razvoj kosti in vpliva na zdravje zob.

vitamin d3 za otroke

Vitamin, ki nam ga kronično primanjkuje

Na naraven način lahko ta vitamin dobimo s pomočjo sonca, a glede na lego Slovenije oziroma večjega dela Evrope, ga v jesenskem in zimskem času na tak način žal ni mogoče dobiti dovolj. Poleg tega pa poleti običajno skušamo čim manj časa preživeti direktno na žgočem soncu, saj to ni zdravo za našo kožo. To še posebej velja za otroke, ki jih je pred soncem treba ne le dobro zaščititi, ampak poskrbeti, da se poleti nekje od 11. do 17. ure ne zadržujejo na prostem.

Dodatek z okusom gozdnih sadežev

Vitamin D3 za otroke in odrasle pa je na srečo danes na voljo tudi v obliki prehranskega dodatka, in to ne le v obliki tistih kapljic, kakršne je treba dodajati dojenčkom, ampak tudi v drugih oblikah. Gre za prehranski dodatek, ki:

  • je prijetnega okusa po gozdnih sadežih,
  • ga lahko enostavno pojeste ali vmešate v vodo, sok … in spijete,
  • vsebuje tudi vitamin C in cink, ki skrbita za zmanjšanje utrujenosti, boljšo absorpcijo železa itd.

Zaradi vsega naštetega ga bo vaš otrok z veseljem jemal, hkrati pa bo od tega dodatka imel tudi številne koristi na svoje zdravje. Poleg takojšnjih učinkov naj bi namreč to, koliko vitamina D3 ima telo na voljo v mladosti, vplivalo tudi na manjšo možnost nastanka osteoporoze v starosti, pa tudi na nastanek nekaterih drugih bolezni, ki jih povezujemo s starostjo. Gre torej za dodatek, ki ne skrbi za zdravje otrok le sedaj, ampak tudi v prihodnje, prav tako pa je seveda treba poskrbeti za to, da imamo tega pomembnega vitamina v našem telesu dovolj tudi odrasli.