Suhi led je najboljše čistilo

Namesto različnih kemičnih snovi, ki jih vsebujejo čistila, je za čiščenje veliko bolj smotrno uporabiti ekološki suhi led, ki je kos tudi najbolj trdovratni umazaniji. Gre za ogljikov dioksid, ki je v posebnih zabojih shranjen v trdem agregatnem stanju, nato pa pri sobni temperaturi prehaja v plinasto stanje. Čiščenje s takšno vrsto ogljikovega dioksida je naravi neškodljivo, prav tako pa ne poškoduje tal, strojev ali česar koli drugega, kar želite očistiti.

Takšno čiščenje z ogljikovem dioksidom v trdem stanju imenujemo tudi peskanje, za kar se ne uporablja le suhi led, temveč tudi nekatere druge snovi, razlike pa obstajajo tudi v samih načinih peskanja oziroma čiščenja. Izbira snovi, s katero peskamo, ter samega načina peskanja pa je odvisna predvsem od njegove funkcije oziroma od tega, kaj želimo doseči.

Kako deluje suhi led oziroma kako to, da je tako učinkovit pri čiščenju? Čisto enostavno – umazanija, ki se drži določene površine, se z lahkoto odstrani, ker je suhi led zelo nizke temperature (-78,5 stopinj Celzija), kar pomeni, da pri stiku z suhim ledom nastane temperaturni šok, zaradi katerega se razbijejo vezi med umazanijo in površino, na kateri se nahaja.

Prav zaradi zgoraj opisanega je takšna metoda čiščenja oziroma peskanje zelo učinkovito oziroma velja za eno najboljših metod za odstranjevanje nečistoč. Uporablja se tako v industriji in podjetjih kot tudi drugje, saj omogoča čiščenje celotnega prostora brez posebne priprave oziroma premikanja strojev ter vsega ostalega. Brez težav se uporablja tudi v prehranski industriji, kar je dokaz, da gre res za ekološko in okolju popolnoma prijazno metodo. Suhi led učinkovito odstrani tudi barve in olja, ki jih z drugimi metodami čiščenja ne moremo odstraniti.
Pri peskanju je predvsem pomembno, da ga izvaja strokovno usposobljena oseba, ki vam bo znala tudi svetovati, katero metodo peskanja uporabiti oziroma s čim peskati, da boste na čim hitrejši način odstranili vso trdovratno umazanijo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *