Odvodnjavanje meteornih voda v Sloveniji

odvodnjavanje meteornih voda

Če želite urediti odvodnjavanje meteornih voda, potem se vam zagotovo splača izbrati izdelke podjetja Hauraton, ki ima svojo podružnico tudi v Sloveniji. Njihovi izdelki so namreč svetovno priznani in izredno kakovostni. Predvsem pa zasnovati tako, da delujejo učinkovito in zanesljivo v vseh vremenskih pogojih. Z njimi boste tako katerikoli objekt ali površino lahko zelo dobro zaščitili pred meteorno vodo.

Gosto naseljene površine in meteorna voda

Za odvodnjavanje meteornih voda je treba poskrbeti predvsem v naseljih, mestih in drugih gosto pozidanih površinah. Tam namreč padavine ne morejo nemoteno ponikniti v zemljo, zato bi se voda začela nabirati na površini ali bi celo lahko zalila objekte, če njeno odvajanje ne bi bilo urejeno. Zato je treba zanj nujno poskrbeti s primernim sistemom, ki ima dovolj veliko zmogljivost in učinkovitost.

Takšne sisteme zato načrtujejo projektanti, ki znajo v svojih izračunih upoštevati tako predvideno količino padavinske vode kot tudi vse ostale dejavnike, ki vplivajo na to, kakšen in kako zmogljiv mora biti tak sistem. Pomembno je, da z njim meteorno oziroma odpadno vodo odvedemo stran od objektov ali drugih površin, na katerih bi lahko povzročila škodo, tja, kjer lahko varno ponikne v zemljo.

Sistemi za odvodnjavanje meteornih voda

Hauraton je nemško podjetje, ki izdeluje kakovostne sisteme za odvodnjavanje meteornih voda. V njihovem prodajnem programu so na voljo različne rešitve, ki jih je možno prilagoditi specifičnim zahtevam vsake površine. Zaradi tega lahko njihove izdelke najdemo na številnih javnih in zasebnih površinah po vseh svetu – na dvoriščih, parkiriščih, letališčih, parkih, industrijskih conah, vrtovih, dovozih, storitvenih površinah, športnih objektih, ulicah, cestah in povsod drugje, kjer je treba poskrbeti za to, da meteorna voda varno odteče.

Več o podjetju in njihovih izdelkih si lahko preberete na spletni strani odvodnjavanje.si, kjer boste našli tudi številne reference, kjer si lahko ogledate, kako njihovi izdelki izgledajo po vgradnji. Na spletni strani boste našli tudi kontakt, kamor lahko naslovite svoja vprašanja o njihovih izdelkih ter o odvajanju meteorne vode – področju, na katerega se v podjetju res zelo dobro spoznajo.