Krepitev spomina in izboljšanje koncentracije

Kako pa kaj vaš spomin? Imate občutek, da pozabljate, čeravno ste trenutek nazaj nekaj slišali in sedaj več ne veste? Imate občutek, da je vse preveč informacij, katere bi si naj zapomnili, kar pa je preveč za vaš spomin? Bi želeli spomin okrepiti? Kaj pa koncentracija? Ali lahko vzdržujete sposobnost, da ostanete pozorni na aktivnost? Vam stvari hitro postanejo jasne ali pa se le težje zberete in morate lep čas delati na tem, da se vam tudi vtisnejo v spomin?

Če imate težave s koncentracijo in spominom, morda imamo rešitev za vas. Oziroma kar tri. Ginko biloba, maca in ašvaganda. Poleg dobrega spanca, telesne aktivnosti, pitja dovolj vode in uživanja kakovostne hrane, so pomembna tudi zgoraj našteta tri prehranska dopolnila. Za spanec, hrano, vodo in aktivnost lahko poskrbimo sami in močno izboljšamo koncentracijo ter spomin. Za vse ostalo pa seveda maca, ašvaganda, ginko biloba. Medtem, ko ginko biloba izboljšuje kognitivne funkcije, ašvaganda izboljšuje koncentracijo, maca pa dviguje nivo energije ter podpira tako duševno kakor telesno zmogljivost.

Posledično se tudi spomin krepi. Vsako zelišče torej ima odlične in blagodejne vplive, ne samo na naš spomin in koncentracijo, lahko dobrodejno vplivajo tudi na druge dele telesa in funkcije. Vsekakor je zelo pomembno, da za svoje zdravje skrbimo vsakodnevno in v kolikor je mogoče preventivno, kar pomeni, da si še pred nastankom težav zagotovimo nekatera prehranska dopolnila, ki bi morda preprečila nastanek raznih zdravstvenih tegob. Nekaterim škodljivim dejavnikom in posledično spremembam žal ne moremo ubežati, lahko pa jih milimo in sicer učinkovito le s pravimi sredstvi.

V našem primeru so to zagotovo ustrezna prehranska dopolnila. Torej, za dober spomin in koncentracijo se priporočajo, maca, ašvaganda in ginko biloba. Velikokrat so tako enostavno rešitve lahko že zelo učinkovite in zanje nam ni potrebno storiti veliko, saj so dostopne pri nas, tudi po sprejemljivih in dostopnih cenah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *