Kolagen za sklepe in povečanje njihove prožnosti

kolagen sklepi

Se vam zdi, da zjutraj težko vstanete, ker so vaši sklepi zelo okorni, otrdeli ali boleči? Ali pa se vam podobne težave pojavijo pri gibanju – recimo pri teku, hoji po klancu ali stopnicah navzdol ali ukvarjanju z določenim športom? Vam škrta ali poka v kolenih, imate težave z ramo ali pa vam probleme povzroča kakšen drug sklep? V takšnih primerih se splača preizkusiti kolagen za sklepe.

Poskrbite za bolj prožne sklepe!

S staranjem sklepni hrustanec in vezivno tkivo postajata vedno manj prožna. Eden od razlogov za to je tudi ta, da po 30. letu starosti v telesu začne primanjkovati pomembne beljakovine – to je kolagen za sklepe, beljakovina, ki je sicer naravno prisotna v telesu vsakega od nas, vendar pa se v njem aktivno tvori le v mladosti.

Zaradi tega po določenem letu starosti zalog začne zmanjkovati, kar lahko vodi v manjšo prožnost vezivnega tkiva in sklepnega hrustanca. Do neke mere si pri tem lahko pomagamo tudi z zdravim življenjskim slogom, predvsem pa s premišljeno prehrano, vendar pa omenjene beljakovine na tak način ne moremo povsem nadomestiti. Veliko lažje to storimo, če uporabimo prehranski dodatek, ki vam bo učinkovito pomagal do večje prožnosti sklepov.

Kakšen prehranski dodatek izbrati?

Kolagen–NM hidro kolagen, 28 dnevnih doz

Pri tem je zelo pomembno, kakšen prehranski dodatek izberete, zato je treba biti pri tem pozoren na:

  • zaupanja vrednega proizvajalca,
  • sestavine prehranskega dodatka,
  • vsebnost kolagenskih peptidov,
  • vsebnost esencialnih aminokislin,
  • učinkovitost in mnenja uporabnic.

Na spletu lahko najdete ogromno različnih spletnih trgovin, ki prodajajo to pomembno beljakovino v obliki prehranskega dodatka, pri čemer se ti od proizvajalca do proizvajalca lahko precej razlikujejo. Zaradi tega pri izbiri velja biti pozoren na to, da izberete kolagen Novelius Medical, saj ta velja za najbolj učinkovitega. Kupite ga lahko tudi na spletni strani holistic.si.

Po poškodbah in operacijah ga priporočajo tudi zdravniki

Kolagen za sklepe velikokrat pri rehabilitaciji po različnih poškodbah ali po operacijah sklepov priporočajo tudi zdravniku. S pomočjo kakovostnega prehranskega dodatka je namreč možno poskrbeti za hitrejše celjenje oziroma hitrejšo obnovo sklepnega tkiva in hrustanca, torej si lahko na tak način pomagate, da se boste spet kmalu lahko gibali brez težav in ostali vitalni ne glede na starost.