Kanalete z rego za nizkogradnjo

Kanalete z rego
Kanalete z rego Hauraton

Nizke vgradne površine zahtevajo posebne sisteme za odvodnjavanje. Pri njih je treba razmišljati o tem, da elementi takšnega sistema niso moteči za okolico. Prav zaradi tega se na takšnih površinah zelo dobro obnesejo kanalete z rego, ki predstavljajo odlično rešitev tudi z estetskega vidika. Zato so primerne tudi za površine, pri katerih je pomemben estetski izgled, recimo mestne trge ali ulice in druge podobne površine.

Odvodnjavanje naj bo učinkovito in funkcionalno

Pri načrtovanju odvodnjavanja meteorne vode je vsekakor pomembno, da je sistem učinkovit in dobro deluje. Pomembno je, da vso meteorno oziroma odpadno vodo varno odvede stran od mest, kjer bi ta lahko povzročala kakršno koli škodo ali težave.

Poleg tega pa je pomembno, da je sistem funkcionalen tudi z drugih vidikov. Za okolico ne sme biti moteč, ne sme torej predstavljati ovire za pešce, avtomobilski promet, kolesarje … in vse ostale udeležence v prometu. To je še posebej pomembno tam, kjer je vgradna površina zelo nizka.

Takšne površine strokovno imenujemo nizkogradnja in pri njih tudi za odvodnjavanje veljajo posebne zahteve – vsi elementi sistema za odvodnjavanje morajo imeti nizko vgradno višino, saj so na takšni površini le tako zares uporabni in nemoteči. Tega se še kako zavedajo tudi proizvajalci sistemov za odvodnjavanje meteorne vode. Med njihovimi izdelki, ki so primerni za nizkogradnjo, so tudi kanalete z rego.

Sistem za odvodnjavanje, ki se zlije z okolico

Kanalate z rego pa imajo poleg velike učinkovitosti pri odvodnjavanju ter tudi velike funkcionalnosti tudi to lastnost, da so na površini praktično neopazne. Tako se lepo zlijejo z okolico oziroma niti z estetskega vidika nikakor niso moteče zanjo. To je še posebej pomembno vsem arhitektom in urbanistom, ki želijo prijetno in lepo urediti različne zunanje površine.

Sodobni sistemi za odvodnjavanje meteorne vode pri tem vsekakor ne predstavljajo nobene težave, kar je vsekakor pomemben plus. Pri tem so na voljo tudi zelo raznoliki modeli, ki se jih lahko izbere tudi glede na to, kako lepo se zlijejo ali skladajo z okolico.