Kako izbrati prevajalsko agencijo?

Potrebujete prevod iz tujega jezika v slovenščino ali iz slovenščine v tuj jezik? Ne veste, na katero prevajalsko agencijo se obrniti, da boste zadovoljni z njihovim delom in da za prevod ne boste plačali preveč? Potem berite dalje, saj vam spodaj ponujamo nekaj nasvetov, ki vam bodo odgovorili na vprašanje, kako izbrati prevajalsko agencijo. Ni namreč vseeno, katero agencijo izberete, zato se splača izbiri posvetiti nekaj več časa, če želite dobiti najboljšo kvaliteto za najnižjo ceno.

Svetujemo vam, da izberete prevajalsko agencijo z dolgoletnimi izkušnjami. Tudi novoustanovljene agencije sicer lahko svoje delo opravljajo enako dobro, a izkušnje so le tisto, kar šteje največ, saj bodo v takšni agenciji z dolgim stažem delovanja, znali oceniti, koliko časa bi potrebovali za vaš prevod, ter bodo zanj izbrali tudi najboljšega prevajalca, ki se spozna na področje, ki ga bo prevajal.

Drugi nasvet za odgovor na vprašanje, kako izbrati prevajalsko agencijo, je, da izberite tisto, ki vam za vaš denar ponuja največ. To ne pomeni nujno, da je najcenejša, ampak da vam bo poleg prevoda omogočila tudi lektoriranje prevedenega besedila ter nudila druge dodatne storitve, ki jih morda potrebujete, predvsem pa, da bo pristop vseh, s katerimi boste v kontaktu, čim bolj profesionalen in strokoven. To je namreč dokaz, da agencija obvlada svoje delo.

Tretji nasvet za iskanje najboljše agencije pa so ocene in mnenja drugih, ki so prevode že potrebovali. Priporočila so nadvse dragocena, saj boste z njihovo pomočjo dobili izkušnjo iz prve roke ter boste tako lahko predvidevali, ali se odločiti za določeno agencijo ali ne. Če torej potrebujete prevod in za to iščete najboljšo ponudbo, dobro prebrskajte splet, povprašajte prijatelje in znance, predvsem pa pridobite nekaj različnih ponudb, jih dobro primerjajte med seboj in se na koncu nikakor ne odločite samo glede na to, katera agencija vam bo prevod nudila po najbolj ugodni ceni, temveč iščite celostno storitev, s katero boste dobili več, kot pričakujete.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *