Izbira lučke za nohte

Na tržišču so na voljo najrazličnejše lučke za nohte. Uporabljajo se za utrjevanje določenih trajnejših vrst laka ali gela, ki se dobro utrdi le, če ga sušimo pod UV ali LED svetlobo. Glavna razlika med številnimi modeli je torej predvsem v tem, kakšno tehnologijo uporabljajo za utrjevanje laka, od tega pa je odvisno tudi to, koliko časa traja sušenje. Pri tem je vsekakor pomembno tudi to, kakšno moč imajo žarnice oziroma sijalke, zato je treba biti pri izbiri pozoren tudi na to. Večja ko je moč žarnic, hitrejši bo namreč čas sušenja.

UV ali LED lučke za nohte?

Nekoč so se za utrjevanje laka na nohtih uporabljale UV lučke za nohte, ki so bile pri tem učinkovite in so dajale zadovoljive rezultate, zato se UV tehnologija še danes uporablja v ta namen. Pomanjkljivost utrjevanja laka na nohtih z UV tehnologijo je predvsem daljši čas sušenja. Če namreč v ta namen  uporabimo LED žarnice, je čas sušenja veliko krajši in traja le nekaj sekund. To je tudi glavni razlog, zakaj LED tehnologija vedno bolj nadomešča UV tehnologijo na tem področju.

Če se sprašujete, katero tehnologijo oziroma kakšno lučko izbrati za svoje potrebe, je mogoče še najboljša možnost ta, da izberete kombinirano. Torej takšno, ki uporablja obe tehnologiji, saj tako lahko izkoristiti prednosti obeh. To pomeni tudi to, da jo boste lahko uporabljali za utrjevanje praktično vseh lakov in gelov, ki se pojavljajo na tržišču.

Izberite kakovost in zanesljivost

Ne glede na to, kakšen model izberete, pa je pri nakupu treba gledati na to, da bo čim bolj kakovosten in zanesljiv. Zaradi tega se vam nikakor ne splača kupovati zelo poceni modelov, saj zelo kakovostni modeli stanejo le nekaj deset evrov več, razlika pri uporabi in končnih rezultatih pa je zelo očitna. Čeprav na prvi pogled lahko dva različna modela izgledata precej podobno, pa se pri uporabi pokaže, da so dražji modeli običajno močnejši ter omogočajo bolj učinkovito, bolj enostavno in hitrejše utrjevanje laka.

https://mollonpro.si/