Izberite gostovanje spletnih strani po svoji meri

Spletna stran naj bi bila namenjena predstavitvi podjetja, prav tako pa tudi izboljšanju njegovega zaslužka. Vendar pa spletna stran ne pomeni zgolj prihodkov, temveč tudi odhodke. Plačati je treba za registracijo in nato za podaljšanje domene, za gostovanje spletnih strani, poleg tega pa tudi za najrazličnejše certifikate (na primer za spletno trgovino). Prav gostovanje spletnih strani je tisto, ki predstavlja najbolj reden strošek, in katerega bi si lastniki spletnih strani običajno najraje znižali. Je to mogoče? Vsekakor. Gostovanje spletnih strani je lahko tudi poceni, če izberemo paket, ki ponuja zgolj osnove, ki jih potrebujemo. V kolikor ste kot lastnik spletne strani bolj zahtevni, pa bo seveda nujno, da vsak mesec nekoliko globlje sežete v žep.

Kako izbrati gostovanje spletnih strani?

Gostovanje spletnih strani si lahko zagotovite tudi za izjemno nizko ceno, ki je lahko na primer tudi le okoli petnajst evrov mesečno. Seveda gre pri tem za gostovanje nezahtevne strani, ki ima malo spletnega prometa. Kljub temu takšen osnoven paket za gostovanje spletnih strani vključuje kar veliko število predalov za elektronsko pošto, predal za ftp, poskrbljeno je za zaščito pred virusi in spamom.Če sklepate pogodbo za gostovanje spletnih strani na novo, pa vam bodo v želji, da bi pridobili novo stranko, ponudniki za gostovanje spletnih strani ponudili še več – ponekod na primer bon za oglaševanje v sistemu AdWorks.
Če ne potrebujete veliko, potem se vsekakor izplača odločiti za takšen skromen paket, saj se vam drago gostovanje spletnih strani, s paketom, ki ga ne boste nikoli zares izkoristili, ne bo obrestovalo.

Obsežnejši paketi za gostovanje spletnih strani

Če je obseg prostora v osnovnem paketu izjemno omejen, vam bolj obsežni paketi omogočajo gostovanje spletnih strani, za katere se potrebuje tudi 10, 20 ali več GB prostora. Skupaj s tem se poveča tudi število predalov za elektronsko pošto, ftp predalov in obseg prometa. Vendar pa tudi to ne more popolnoma zadovoljiti vseh lastnikov spletnih strani, kajti tisti, ki so na spletu prisotni tako rekoč z bistvom svojega dela, se raje odločijo za tako imenovano VPS gostovanje, ki omogoča še veliko več. Deljenje prostora takrat ni več vprašljivo, programske nadgradnje so bolj enostavne in s strežnikom upravljamo tudi sami – zato je to rešitev, ki je primerna na primer za podjetja, ki se ukvarjajo s spletnimi tehnologijami samimi, za različne agencije in podobno. Nenazadnje VPS gostovanje zahteva tudi veliko lastnega znanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *