Folija za ovijanje palet

folija za ovijanje palet
http://www.intercommerce.si

Predvsem med dolgotrajnim skladiščenjem blaga na paletah obstaja precejšnja nevarnost za poškodbe in za to, da se blago umaže po nepotrebnem. V skrajnem primeru pa je možno celo popolno uničenje, s čimer so seveda običajno povezane precejšnje finančne izgube. Na srečo pa obstaja preprosta metoda, s katero se lahko temu izognete. Če se bo za zaščito uporabila kakovostna zaščitna folija za ovijanje palet, boste lahko povsem brez skrbi, četudi boste material morda shranjevali na prostem (v tem primeru preverite, ali je odporna na ultravijolične žarke). Hkrati pa bo zaščita poskrbela za večjo stabilnost tovora, ki bo tako pripravljen tudi za morebitni transport.

Izbirate lahko med ročnim in strojnim ovijanjem

Pomembna odlika je, da je nameščanje takšne pakirne oziroma ovijalne folije res zelo preprosto. Zaradi izjemne raztegljivosti jo je mogoče zelo hitro in brez posebnega napora napeti čez blago, ki je naloženo na paletah. Če želite še nekoliko skrajšati čas dela, pa vam priporočamo, da izberete takšno, ki je primerna za strojno ovijanje.

Ta rešitev je še posebej praktična, če morate zaščititi zelo veliko palet. V tem primeru boste seveda potrebovali še poseben stroj, ki je lahko polavtomatski ali pa povsem avtomatski. Pri nakupu bodite pozorni na to, da boste izbrali takšnega, ki bo zares primeren za načrtovani namen uporabe.

Ena izmed možnosti luknjičasta folija za ovijanje palet 

Pri naročilu je mogoče izbirati med koluti različnih dimenzij. V ponudbi so vam na voljo različni tipi. Poleg že omenjene delitve na folijo, ki je primerna zgolj za ročno uporabo, in tisto, ki se lahko uporablja za avtomatsko pakiranje s stroji, so možne dodatne delitve in s tem različni podtipi. Med drugim je na voljo recimo tudi luknjičasta folija za ovijanje palet.

Čeprav je pogosto pomembno, da blago optimalno zaščitimo pred umazanijo in drugimi neugodnimi dejavniki, pa pri določenih materialih nepredušno zapiranje vendarle ni najboljša rešitev, zato je priporočljivo uporabiti luknjičast material, saj je treba dopustiti vsaj minimalno kroženje zraka, npr. zaradi nevarnosti kondenzacije.