Beta glucan

Veliko ljudi se bori z raznimi zdravstvenimi težavami, katere so pa lahko praktično preteklost, če le izberemo pravšnje in naravne rešitve. Sem sodijo odlična prehranska dopolnila, ki lahko s pomočjo aktivnih sestavin v pravem razmerju poskrbijo za oprave čudeže na področju zdravja. Seveda ne moremo z njimi rešiti vseh morečih bolezni, pa vendar lahko na veliko teh vplivamo. Zelo pogosta težava je neprimerna raven glukoze in holesterola. Za tovrstne težave se priporoča beta glucan.

Zakaj do določenih težav pride, niti ni tako zelo pomembno, kakor to, da najdemo ustrezne rešitve. Ki pa vsekakor nimajo slabega vpliva na naše zdravje in počutje. Zato so nam ljuba prehranska dopolnila, katera so običajno naravnega izvora. Če želimo po obroku znižati glukozo v krvi, in pripomoči k normalni ravni holesterola ter spodbuditi delovanje črevesja, je prava izbira za nas zgoraj omenjeno naravno prehransko dopolnilo. Predlaga se tisti, ki imajo težave s prebavo, krvnim sladkorjem in povišanim holesterolom. Deluje tudi kot zaščita celicam in je odličen za regeneracijo. Več pozitivnih učinkov hkrati.

Raba je enostavna, saj ga lahko vmešamo v razne napitke, dodamo ga lahko tudi v omake in juhe, solate in drugo hrano. Ima visoke hranilne vrednosti in je tudi pomembno, da se upoštevajo navodila proizvajalca za uporabo. Učinek je zelo hiter, v kolikor smo proizvod kupili pri preverjenem prodajalcu v pravih koncentracijah, že po nekaj urah po zaužitju.

Beta glucan se tako uporablja tudi v druge namene in sicer poleg omenjenih, ima tudi dober vpliva na imunski sistem, odlično se bori proti raznim virusom in bakterijam ter patogeni (paraziti, plesen, klamidija).

Zavedati se moramo, da prehranska dopolnila niso nadomestila za uravnoteženo in raznovrstno prehrano in služijo zgolj kot dopolnilo. Zagotovo pa lahko dobro vplivajo na naše telo in počutje, splošno zdravje. Zato je dobro, da se glede na lastne potrebe odločimo za ustrezna prehranska dopolnila, ki bodo morda imela odličen vpliv tudi na naše telo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *